Добре дошли в Мистик Таун!
Създайте ваш герой от сериал, филм, книга или измислен и се потопете в приказния свят на градчето ни. Запишете се в училище, изкарайте всички курсове за професия, създавайте и се забавлявайте заедно с нас! Творете и печелете от конкурсите на нашите партньорни издателства. Тук вие сте това, което искате да бъдете!
Приятна игра!
Translator

Вход

Забравих си паролата!BG TOP
BGtop
Icon
Icon
Icon
Icon
Poll

Имате ли пари за книги или разчитате на безплатните бройки от форуми/сайтове?

38% 38% [ 27 ]
37% 37% [ 26 ]
25% 25% [ 18 ]
0% 0% [ 0 ]

Общо гласове : 71

Последно онлайн
Пазарска количка

Гост това е твоята пазарска количка, използвай я за пазаруване от магазина.

Втора употреба

РекламацииTop posting users this month


You are not connected. Please login or register

Иди на страница : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Предишната тема Следващата тема Go down  Съобщение [Страница 2 от 7]

1 Mnemosyne House on Съб 19 Ное 2011, 07:47

Кастър Краоули

avatar
First topic message reminder :Домът на Кастър се намира в края на града, в непосредствена близост до главната улица, която води към горските поляни.
Следните помещения са налични:


спалня:


дневната :


кухнята:


банята:Последната промяна е направена от Кастър Краоули на Вто 10 Яну 2012, 10:23; мнението е било променяно общо 2 пъти


26 Re: Mnemosyne House on Пон 26 Дек 2011, 23:57

Кастър Краоули

avatar
- Дата и час на явлението - отговорих по-спокойни и си взех една бисквитка от чинийката пред мен. Може би не беше правилно да се крия по този начин, защото в крайна сметка не ме беше срам от себе си. Бях стигнал до този път сам и трябваше да се гордея, че се запазих през толкова много години. Разбира се всичко си имаше цена, но това не беше чак толкова зле
- Просто обичам да се наглеждам. Това става все по-рядко, което е добре. Още няколко пъти и ще бъда вечен завинаги - усмихнах се плахо

27 Re: Mnemosyne House on Вто 27 Дек 2011, 04:45

Elizabeth Van Heller

avatar
'Вечен завинаги' .. две толкова познати думички, които обаче навярно звучаха нелепо и невъзможи за изпълнение в лицата на повечето хора.
- Понякога не е чак толкова приятно да живееш вечно - въздъхнах, а гласът ми прозвуча тъжно и от части разтревожено. Може би заради хилядите спомени от въпросния вечен живот, които за секунди прелетяха през съзнанието ми. Леко и едва забележимо поклатих глава, сякаш за да се отърся от тях. Погледнах Кастър с весело изражение, което от части бях насилила да се появи на лицето ми. За мой късмет обаче толкова често използвах тези фалшиви усмивки, че вече изглеждаха досущ като истински.
- Е, честито тогава. Скоро ще можеш да станеш свидетел на всичките падения и възходи на човечеството в продължение дъъълги векове напред.

28 Re: Mnemosyne House on Вто 27 Дек 2011, 05:48

Кастър Краоули

avatar
- Точно това и чаках, Карин - станах и тръгнах към библиотеката зад мен. Разрових се между книгите За момент се почудих, дали книгата беше тук или я бях преместил? Нямах силен спомен, но си струваше да се намери. Разрових се между томовете и тогава я видях. Беше с изящна медна гравюра и разкошна подвързия. Разтворих я на титулната страница, където с антиква шрифт беше изписана датата 1632 г. Подадох тома на момичето с думите
- Моят най-ранен дневник

29 Re: Mnemosyne House on Вто 27 Дек 2011, 06:47

Elizabeth Van Heller

avatar
Поех книгата в ръцете си. Разбира се, вниманието ми беше привлечено първоначално от кориците, затова леко притворих книгата и се загледах в гравюрата. Прокарах съвсем нежно и внимателно единия си пръст по медта, следвайки всяка една малка извивчица на метала, след което преминах по ръба на книгата и отново я разстворих.
1632г .. Не беше никак скоро. Доста години бяха минали от тогава и доста събития се бяха състояли. Опитах се да си спомня какво правех аз по това време. Беше почти непосилна за мен задача, затова просто се отказах и прелистих страницата на дневника. Зачетох се в написаното, като същевременно, съсредоточена в книгата, измърморих:
- Навярно имаш доста спомени от тогава.

30 Re: Mnemosyne House on Вто 27 Дек 2011, 07:24

Кастър Краоули

avatar
Наистина ми беше трудно да върна времето назад. Случваха се редовно какви ли не работи и аз трудно помних всички детайли. Затова и винаги се пренасях с дневниците ми, може никога да не ги прочета, но поне поддържах някаквъв архив. В невъзможният случай да умря все някой щеше да продължи делото ми. Или поне щеше да види моите схеми и да се възползва от създанията ми.
Но никога не бях записвал най-големите си тайни, тях историята ще ги запише като мои постижения.
- Да, не е лесно да се помни всичко. - признах си

31 Re: Mnemosyne House on Вто 27 Дек 2011, 07:32

Elizabeth Van Heller

avatar
- Може би и аз трябва да започна да ви водя дневник. - казах по-скоро на самата себе се, отколкото на Кастър.
Всъщност май нещо такова наистина се оказваше доста полезно. Поне нямаше да има как да забравя повечето места, на които съм била, нещата, които съм правила, или пък кхрата, които съм срещала.
- Колко такива дневника имаш ? - попитах от чусто любопитство. Просто ми беше интересно колко ли неща е имал за записване.
В същото време затворих книгата и му я подадох.

32 Re: Mnemosyne House on Вто 27 Дек 2011, 07:50

Кастър Краоули

avatar
- Цял кашон. - усмихнах се и взех книгата. Подредих я отново между другите. Тогава се сетих и за още нещо. Направих й знак да изчака и отидох до другата стая. Имах една стара снимка, която исках да й покажа. Рамката се беше счупила на няколко места, но си беше все още здрава. Избърсах малко от прахта и се отправих отново към Карин.
- Заповядай! Това беше една от моите приятелки - подадох й снимката [ http://images.lacarmina.com/111107_goth_weddings_gothic_alternative_punk_wedding_bridal_gown_dresses_1.jpg ]

33 Re: Mnemosyne House on Вто 27 Дек 2011, 08:13

Elizabeth Van Heller

avatar
Взех снимката и отново започнах с онова втренчено съсредоточено оглеждане. Май разбирах защо понякога хората ме мислеха за хипнотизирана когато гледах така.
- Тя е .. различна. - казах след минутка-две мълчание, опитвайки се да подбера точната думичка, въпреки че надали беше точно тази.
- Имам в предвид в добрия смисъл на думата. Отличава се от момичетата, които срещам из улиците поне по външен вид и това определено ми допада и на мен, Предполагам, че и по характер е била някое от онези властни и своенравни момичета, каквито попринцип харесваш.

34 Re: Mnemosyne House on Вто 27 Дек 2011, 08:58

Кастър Краоули

avatar
- Беше невероятна - кимнах и седнах до нея. Канапето не беше малко, затова и се събирахме двама. Облегнах се и след това се изтегнах.
- Тези дни имам огромни проблеми. Постоянно се схващам и имам ужасни болка на гърба - реших, че е редно да се оплача.
- Дали знаеш някакъв лек? Мисля да отида отново до болницата. Преди известно време бях там за профилактичен преглед, но не се сетих да споделя това на доктора.

35 Re: Mnemosyne House on Вто 27 Дек 2011, 09:07

Elizabeth Van Heller

avatar
- Не се и съмнявам, че е била невероятна. - съгласих се с думите му.
Проблемът му ми беше доста познат. Прекаленото натоварване при мен понякога водеше до подобни неща.
- Не мисля, че има особено голяма нужда от посещение при доктора. При мен просто един хубав масаж върши работа и после се чувстваш като прероден.

36 Re: Mnemosyne House on Вто 27 Дек 2011, 09:18

Кастър Краоули

avatar
Това беше окуражително. Радвам се ,че Карин беше може би единствената ми приятелка. Тя поне също беше на много години и знаеше много неща.
- Благодаря ти. А дали сега ще можеш да ме насочиш към такъв специалист - реших, че може би трябваше да е наясно с проблема.
Внимателно съблякох блузата, така че да ми се разголят раменете. Разбира се не я съблякох докрай, това би било крайно неудобно за мен
- Виждаш ли? - посочих към рамото ми.
- Оттук идва проблема

37 Re: Mnemosyne House on Вто 27 Дек 2011, 11:08

Elizabeth Van Heller

avatar
Замислих се, а изражението ми напомни на някой мъдър древен философ. Точно противоположно на мислите ми, които заедно с решението на въпросния проблем съдържаха още цял куп глупости.
- Ойй .. не знам! - казах най-накрая
- Никога не ме е бивало в тези работи. Може би трябва да потърсиш някой спа салон с опитни масажисти.

38 Re: Mnemosyne House on Вто 27 Дек 2011, 11:19

Кастър Краоули

avatar
Тя беше права. Нямаше какво много да се направи, ако човека не беше професионалист. Загърнах се отново и дръпнах завесите на дневната. Светлината намаля и помещението изглеждаше малко по-различно сега. От всяка мебел сияеше някаква особено слаба светлина. Със сигурност не беше естествена, явно някаква друга сила действаше тук.
Обърнах се към огледалото, което беше отстрани на Карин. Взирах се в отражението ми в продължение на няколко секунди. И тогава една малка усмивка се прокрадна на устните ми. Те се промениха. Посиняха, заедно с ръката ми.
След няколко мига кожата ми отново се върна в естествения й цвят, но пък другите части на тялото ми се промениха. Косата ми беше станала руса, дори яркоруса, а очите ми имаха най-бадемовия цвят. Погледът ми се върна на Карин.
Отворих завесите и се обърнах към нея. Вече се бях трансформирал в друг вид.
- Сега остава и да се преоблека и ще имам тази нова форма за известно време- съобщих й

39 Re: Mnemosyne House on Вто 27 Дек 2011, 13:57

Elizabeth Van Heller

avatar
Този човек ме изненадваше все повече и повече с всяка изминала минута. Нима можеше просто така да промени външния си вид ?! Дори ми се прииска и аз да можех същото. И все пак това очудване вътре в мен почти не си пролича върху изражението ми. Просто се усмихнах, сякаш е станало най-обикновеното нещо на света.
- Може би със зелени очи щеше да ти отива повече. - отбелязах, след като хвърлих поредният поглед на Кастър, с който изучавах цялата му нова външност.

40 Re: Mnemosyne House on Вто 27 Дек 2011, 14:11

Кастър Краоули

avatar
Харесва ми да се променям. Можех винаги да бъда перфектен. Какво повече мога да искам от живота? Сега още малко и безсмъртието ще е мое.
- Това много лесно може да се поправи - отвърнах на Карин, преди да отида до дъното на стаята. Отворих вратата на спалнята и влязох вътре. Трябваше да се преоблека, тези дрехи вече не бяха подходящи. Имах късмет, че се обличам доста леко и ми беше изключително лесно да се преоблека. Наистина вратата беше отворена, но не се срамувах от тялото си. Все пак това беше едно от многото ми форми, можех да се изменям хиляди пъти, не бях единствен, а наистина уникален. Избрах си комплект от съвременни дънки и дълга бяла тениска. Върнах се при Карин, затваряйки вратата след себе си.
- Така по-добре ли е? - попитах я като с един гребен наресвах косата ми

41 Re: Mnemosyne House on Сря 28 Дек 2011, 02:50

Elizabeth Van Heller

avatar
За първи път виждах Кастър със съвсем обикновени съвременни дрехи. Беше ми доста странно в първите няколко минути да свикна с новата му визия. Нямаше ги вече онеси костюми с дантелени орнаменти или пък онези интересни шапки, които попринцип носеше.
- Да, добре е. - отвърнах на въпроса му. Наистина този по-небрежен стил му отиваше.

42 Re: Mnemosyne House on Сря 28 Дек 2011, 02:58

Кастър Краоули

avatar
Значи одобряваше, това беше хубав старт.
- Другият път ще ме видиш в женски вариант - изхилил се и захвърлих верижките и пръстените на малката масичка. Днес щях да бъда абсолютно обикновен. Исках да изпробвам и тази част от себе си. Щеше да бъде невероятно приключение, а и сигурно щях да добия повече представа за някои хора така. Може би дори трябваше да се заиграя с някой. Това ми даваше много добри идеи, но тепърва щях да предприема нещо по въпроса.
- Хайде да тръгваме, можеш да ме изпратиш до площада. Имам много работа за вършене - подканих я и тръгнах към вратата
- Денят започва с промяна !

43 Re: Mnemosyne House on Сря 28 Дек 2011, 06:01

Elizabeth Van Heller

avatar
Думите му за женския вариянт ме накараха да се очудя наистина много. А си мислех, че повече от това нямаше на къде. Но все пак си бях прекалено любопитна и определено не трябваше да пропусна подобно нещо.
- И каква е тази работа, която трябва да свършиш ? - попитах, ставайки от мястото си и тръгвайки с него към вратата, като го оставих той да води към определеното място.

44 Re: Mnemosyne House on Сря 28 Дек 2011, 06:08

Кастър Краоули

avatar
Отворих вратата за да можем и двамата да се отдалечим от къщата. Имах късмет, че тя не беше никак далеч от главния път към гората. Пътечките бяха много, но на мен ми трябваше пътя към главния площад. Често минавах по този заобиколен път именно поради факта, че срещах доста хора в този регион. Явно повечето от тях събираха цветя или билки за лично ползване. Но моят ангажимент не беше от такова естествено. Имах съвсем конкретни причини да изляза от града.
- Трябва да посетя някои отдалечени места, Карин. Оглеждай се за опасности, демони има навсякъде - присвих очи. Не ми бяха от любимите същества, но трябваше да я предупредя
- Ако някога срещнеш демон, попитай го за Кастъ Краоули. Направи ми услуга и запомни техните имена, това ще ми помогне - помолих я с мил поглед.
Карин имаше контакт с най-различни личности и трябваше да се надявам и на нейната помощ в моето начинание.
- Разбира се, ако демонът не ме разпознае не си длъжна да му обясняваш нищо. Просто искам да ги е страх от това, което може да ги превърне в ненужен вид.

Нямах време за много приказки. Трябваше да тръгвам.
- Пази се, Карин! - пожелах й всичко най-хубаво с прегръдка и изтичах на изток.
Трябваше да побързам..

45 Re: Mnemosyne House on Сря 28 Дек 2011, 06:16

Elizabeth Van Heller

avatar
Демони ли ?! Скоро не бях виждала такива наоколо. Цяло чудо беше, че някой се е сетил да ми говори за тях. Но все пак запомних думите на Кастър и щях да направя каквото ме беше помолил.
- Е, добре. Приятно .. вършене на въпросната работа. - не пропуснах да му пожелая - И не забравяй и ти да се пазиш.
След което продължих по своя път.

46 Re: Mnemosyne House on Вто 03 Яну 2012, 10:01

Лия Силванас

avatar
Малко се стреснах, когато той каза че отиваме в Mnemosyme House. Все пак аз имах предвид да отидем там където аз съм отседнала, но няма значение. Все пак той ме хвана за ръката и пак ме помъкна и вече започнах да се чувствам сякаш съм му играчка. Но пък беше забавно и си го признавам. Най-накрая стигнахме и пред мен се откри гледка за чудо и приказ. Все едно бяхме в някой средновековен филм. Защото дома му приличаше на замъците от тях. А това което ми направи впечатление бяха множеството прозорци.


/Малко се забавих защото издирвах темата :д /

47 Re: Mnemosyne House on Вто 03 Яну 2012, 10:08

Кастър Краоули

avatar
Зарових се за малко в джоба ми докато намеря ключа. Плъзнах го в бравата и завъртях ключалката.
- Заповядай - затворих вратата зад нас и пуснах ключа в кутията до вратата. Поведох я през антрето до дневната където се намерихме на дивана.
Имаше всичко, което можеше да пожелае. Дори и модерни неща като телевизор, аудио система и други такива. Просто чаках да видя какво ще пожелае
- Мога ли да направя нещо за теб? - може би беше гладна

48 Re: Mnemosyne House on Вто 03 Яну 2012, 10:16

Лия Силванас

avatar
-Ами всъщност ако може чаша вода ще ти бъда признателна.
Казах аз със същия учтив тон като неговия. Беше ми забавно. Някак особено, но забавно.
Минаха няколко минути когато се усетих за нещо много важно. Бях изключила музиката от доста време. Всъщност от както с Кастър си играехме на водопада. Това беше странно. Та мен дори и банята не ме караше да я изключвам и ето сега той се появи, с променящите си очи и коса и ме накара да забравя за миг музиката и да се замисля само за живота.

49 Re: Mnemosyne House on Вто 03 Яну 2012, 10:24

Кастър Краоули

avatar
Чаша вода? Това беше нещо прекалено просто за такова необикновенно моммиче като Хармони. Нямаше как да си позволя да я унижа само с една чашка вода.
- Един момент - станах и отидох до кухнята. Вчеря бях приготвил нещо, което си остана неизядено. Жалко, защото моята боровинкова торта си остана неизядена, а беше толкова прясна. Нарязах едно парче и го сложих в чинийката. Налях й малко от топлото какао, което пазих за гости и се върнах при нея. Поставих парчето торта и чашката пред нея

-Сам го направих преди да дойда на водопада - похвалих се и седнах до нея, чакайки нейната реакция

50 Re: Mnemosyne House on Вто 03 Яну 2012, 10:27

Лия Силванас

avatar
-Ами всъщност аз не ям сладко.
Измънках под носа си и го погледнах. Но тези очи ме гледаха толкова умоляващо, че чак му стана жал и явно щях да заобичам сладкото за този момент, както той заобича водата заради мен по рано. Хванах малката виличка и отделих едно много малко парченце от края на тортата. Боднах го и го понесох към устата си. И хоп изядох го. Насила го преглътнах и се усмихнах. Наистина беше добра, но все пак не харесвам сладко и това ще си остане факт.
-Чудесна е. Доста си добър.

Sponsored content


Предишната тема Следващата тема Върнете се в началото  Съобщение [Страница 2 от 7]

Иди на страница : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите