Добре дошли в Мистик Таун!
Създайте ваш герой от сериал, филм, книга или измислен и се потопете в приказния свят на градчето ни. Запишете се в училище, изкарайте всички курсове за професия, създавайте и се забавлявайте заедно с нас! Творете и печелете от конкурсите на нашите партньорни издателства. Тук вие сте това, което искате да бъдете!
Приятна игра!
Translator

Вход

Забравих си паролата!BG TOP
BGtop
Icon
Icon
Icon
Icon
Poll

Имате ли пари за книги или разчитате на безплатните бройки от форуми/сайтове?

38% 38% [ 27 ]
37% 37% [ 26 ]
25% 25% [ 18 ]
0% 0% [ 0 ]

Общо гласове : 71

Последно онлайн
Пазарска количка

Гост това е твоята пазарска количка, използвай я за пазаруване от магазина.

Втора употреба

РекламацииTop posting users this month


You are not connected. Please login or register

Предишната тема Следващата тема Go down  Съобщение [Страница 1 от 1]

1 СЕКСОЛОГИЧЕН БУКВАР on Пет 26 Окт 2012, 07:40

Рейчъл Бери

avatar

СЕКСОЛОГИЧЕН
БУКВАР


За тийнейджъри
за родители
за учители

от д-р Златко Илиев

обем: 160 стр.
очаквайте на:12 .10 .2012 г.!
цена: 9, 95 лв.
ISBN: 978-954-26-1153-0

За автора:

Spoiler:
Д-р Златко Илиев е завършил Медицинския университет в Пловдив. От 1976 г. е асистент в Катедрата по физиология на същия университет. Със сексология се занимава повече от тридесет години. Член е на Световната /ISMH/ и Европейската /ESSM/ асоциация за сексология на мъжкото здраве. Учредител и член на Управителния съвет на Българската асоциация за сексуална медицина /БАСМ/. Участвал е в световни и европейски конгреси по сексология.
Освен с медицински проблеми на сексуалното общуване, той активно популяризира и сексологични знания. Написал е няколко книги, водил е много рубрики в периодичния печат, участвал е в стотици телевизионни и радиопредавания.
Според него повишаването на сексуалната култура може да стане само чрез създаване на единна система за подобни знания в българското училище.


За книгата:


Сексуалното възпитание цели изграждане на ценностна система за междуполовото общуване в биологичен, социален и културен аспект. То разширява човешкия мироглед, осмисля физиологичните потребности и регулира взаимоотношенията в сексуалната сфера.
Написан на разбираем език и богато илюстриран с рисунки и схеми, „Сексологичен буквар“ е подходящ за тийнейджъри. От него те ще научат повече за устройството и функциите на половите органи, различните методи за контрацепция, венерическите болести и как да се предпазят от тях. Ще намерят отговори на въпросите, свързани с флирта, любовта, изневярата и секса, които ги вълнуват, но не смеят да зададат. Родителите и учителите пък ще са подготвени как да реагират най-адекватно на питанията им.
Целта на „Сексологичен буквар“ е да запълни малка част от празнината по темата, която съществува в българското училище, а също така и да ускори процесите за създаване на единна програма за сексуално възпитание.

Откъс:
Spoiler:Предговор

От години у нас се говори, че няма сексуално възпитание на подрастващите. Вярно е! То като се обърнем назад в историята, май никога не е имало.
Има два основни въпроса в тази насока. Първо: какво представлява сексуалното възпитание и второ: как да се случи това в България?
По първия въпрос вероятно трябва да приемем това, което доста европейски нации са развили и въвели в своята образователна система. Най-общо казано, това представлява изграждане на ценностна система за междуполовото общуване във всичките му аспекти: биологични, социални, културни и т.н. Сексуалното възпитание се възприема като необходимо по няколко причини:

Разширяване на човешкия мироглед.
Осмисляне на физиологичните потребности на човека.
Регулиране на взаимоотношенията му в сексуалната сфера.
Предпазване и лекуване на сексуалните разстройства и болестите, предавани по полов път.

Та където сексуалното възпитание се е реализирало по единна система за цялата нация, се наблюдават следните благоприятни промени:

1. Намалява интересът към порнографията.
2. Намаляват сексуалните престъпления.
3. Намалява заболяемостта от полово предавани болести.
4. Намаляват абортите.
5. Повишава се обръщаемостта към лекаря по повод сексуални проблеми.
6. Намалява броят на разводите по повод сексуална несъвместимост.

По втория въпрос трябва да си дадем сметка, че въвеждането на единна система за сексуално възпитание в българското училище е финансово и методологическо трудно дело. Причините това да не се случи досега, са много. Ние смятаме, че основната се крие в националния манталитет, който пречи да се появи политическа воля за реализацията на подобно начинание.
Цялостният период за въвеждане на единна програма за сексуално възпитание е продължителен. Необходимо е време за създаване на учебници и учебни помагала за учителите, които ще преподават. След това трябва да се организира преподаването в отделните класове на училището със съответния хорариум, както и създаване на учебници и учебни помагала за учениците. Това би отнело от 3 до 5 години.
Затова ние предлагаме нашия „Буквар” като заместител на въвеждането на сексуално възпитание. Чрез него се надяваме да запълним малка част от празнината, която оставя българското училище по проблема, а също така да ускорим процесите за създаване на единна програма за сексуално възпитание. Книгата е изградена по модела на „Рибния буквар” на д-р Петър Берон от 1824 година. Даваме си сметка, че това би изглеждало за мнозина доста претенциозно. Паралелът според нас се налага от това, че д-р Петър Берон пише своята знаменита книга заради липсата на светско образование в началото на XIX век в българското училище.
Почти 200 години по-късно така стоят нещата и по отношение на сексуалното възпитание у нас.
Книгата е написана на разбираем за всички възрасти език. Тя съдържа над 150 страници, богато илюстрирани с рисунки и схеми. Смятаме, че „Сексологичен буквар” ще бъде полезна книга за ученици, учители и родители.Д-р Златко Илиев


Tell me the reason you hide your feelings,
When you know how much I care for you!


Show me, show me some love, can't you see the truth?
That I was made for loving you

Предишната тема Следващата тема Върнете се в началото  Съобщение [Страница 1 от 1]

Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите