Добре дошли в Мистик Таун!
Създайте ваш герой от сериал, филм, книга или измислен и се потопете в приказния свят на градчето ни. Запишете се в училище, изкарайте всички курсове за професия, създавайте и се забавлявайте заедно с нас! Творете и печелете от конкурсите на нашите партньорни издателства. Тук вие сте това, което искате да бъдете!
Приятна игра!
Translator

Вход

Забравих си паролата!BG TOP
BGtop
Icon
Icon
Icon
Icon
Poll

Имате ли пари за книги или разчитате на безплатните бройки от форуми/сайтове?

38% 38% [ 27 ]
37% 37% [ 26 ]
25% 25% [ 18 ]
0% 0% [ 0 ]

Общо гласове : 71

Последно онлайн
Пазарска количка

Гост това е твоята пазарска количка, използвай я за пазаруване от магазина.

Втора употреба

РекламацииTop posting users this month


You are not connected. Please login or register

Иди на страница : Previous  1, 2

Предишната тема Следващата тема Go down  Съобщение [Страница 2 от 2]

1 Някъде около Мистик - 20.10.2013 on Пет 04 Окт 2013, 09:06

Ария Чайм

avatar
First topic message reminder :

Определено си личеше, че есента е дошла. Макар до преди два месеца да бе слънчево и горещо, сега бе хладно и облачно. Листата бяха започнали да падат. Беше красиво, изглеждаше сякаш върху града бе постелена черга преливаща в топли и приятни нюанси. Бе идеално време, за да се настаниш удобно в креслото, с чаша чай в ръка и да се любуваш на гледката.
Но този ден не бе такъв. Станах много рано сутринта. Просто не можех да заспа. Знаех, че нещо не е наред. Тревожех се. Беше минало доста време, от както се видях с Алън. Опитах се да се свържа с него, но така и не успях. Сякаш той не искаше да го открия. Не бях се срещала и с още един човек - Реджина. Имах онова чувство, че днес ще е денят, в който ще се сблъскаме. Много добре знаех, че тя търси отмъщение. Ако онова, което бях чула бе истина, тогава едва ли щях да се измъкна толкова леко този път.
Станах и тихичко отидох до стаята, където брат ми спеше. Нежно го погалих по бузата, след което го целунах по челото. Нямах време за губене. Оправих се набързо, но преди да изляза взех телефона на Едард. Потърсих в контакти и открих номера на Майкъл. Неусетно просто натиснах зелената слушалка. Скоро той отговори. Очакваше, че е Ед, но не беше.
-Мистик Таун.-казах тихичо. Преди да успее да каже каквото и да било, затворих.
Оставих всичко и просто излязох навън. Бе студено, както и очаквах. По улиците имаше малцина, което някак си ме успокояваше. Така или иначе не спрях да вървя. Мислех над много неща. Дали Реджина има нещо общо с мистериозното изчезване на Алън. Ами, ако му е сторила нещо? Нямах съмнение и никого друг не свързах с това.
Не усетих как стигнах към края на града, където беше почти безлюдно. Спрях за миг и се загледах в сивото небе. Усетих присъствието й. Дори и да не бях, можех да позная миризмата й навсякъде. Това бе началото на нещо, което нямаше да свърши добре.


26 Re: Някъде около Мистик - 20.10.2013 on Сря 21 Яну 2015, 23:53

Sasuke Uchiha

avatar
Учиха Саске не беше общителния вид човек, който бяхме пуснали да се разхожда наоколо. След дългото лутане на мястото си във вселената, прогонен от дома си и самотен, той с учудване се беше оказал в Мистик Таун - градче много по-далечно и неясно като произход и разположение от колкото можеше да се предположи. В резултат на това, младият Учиха се беше оказал в средата на много опасна мисия, водена от няколко защитници на закона в тази половина на вселената.
Макар кланът Учиха да беше полицията на Селото, скрито в Листата, родния дом на Саске, той никога не беше помислил, че ще стане стражник на този градец. Самият той никога не беше дори помирисвал работата в полицията на Коноха. Озадачен, той беше навлязъл в новата професия с учудваща лекота. Но не беше срещнал достоен противник. Макар че това не беше толкова лошо, имайки се предвид невъзможния начин, по който хората тук използваха жизнената си енергия - чакра, Саске все пак изпитваше неприятен сърбеж в петите, оставайки без да се бие толкова дълго. А самотните тренировки в горите ставаха все по-скучки и еднообразни.
- Дреад - промърмори младият шиноби, щом застана в гръб на прекия си... "началник". За чест на магьосника, той дори не трепна. Но дори не се обърна, което можеше да значи, че сигурно дори не го интересува, че се намира в присъствието на Учиха.

27 Re: Някъде около Мистик - 20.10.2013 on Чет 22 Яну 2015, 00:46

Irridius Ar. Dreadmaster

avatar
Постарах се да не трепна. Саске Учиха имаше уникалното умение да се прокрадва зад гърбовете на хората, не знам дали го правеше с невероятно умение или беше формана безшумна телепортация, но можеше да изненада почти всеки. Ако не и абсолютно всеки. Преди около година, животът на кметана Мистик Таун беше на косъм, когато шепа нинджи от клан в източната част на Азия. Смяташе се, че са обучавани от самите Тъмни елфи, когато те са споделили сенчестите си умения и техники с човешките наемни убийци. Въпросът беше, че дори тях можех да открия и последвам, практически навсякъде. Но нито те, нито аз успяхме да проследим Саске Учиха. Тогава той се оказа незамемин в защитит на кмета. Ако не беше и толкова безскруполен и хладнокръвен, щеше да е далеч по-лесно да се работи с него. Но да остави няколко трупа след себе си, за него беше като добър ден, а убиването на вампири, върколаци и тролове не с отразяваше никак добре на отношенията ни с тези раси.
- Дред - поправих го кротко, несигурен дали той грешеше името ми нарочно или просто не искаше да разбере разликата между своята и нашата транскрипция и писменост. А може би просто не му пукаше до такава степен, че просто забравяше как се казвам, - Радвам се, че ми се обади. Не очаквах да реагираш толкова скоро. Или въобще
.

28 Re: Някъде около Мистик - 20.10.2013 on Чет 22 Яну 2015, 01:03

Sasuke Uchiha

avatar
Саске замълча. Не искаше да казва нищо, просто нямаше какво да каже. Хората в Мистик Таун бяха толкова шумни, толкова... разпиляни. Говоре дълго и безсмислено разтегляха разговорите до безкрайност, постигайки абсолютно нищо накрая. Празните приказкинапомняха на младия шиноби за досадници като Наруто Учумаки или другите... онези, които говореха за всекидневни неща, препълвайк въздуха с повторения на очевидни неща, като например колко е слънчево днес или нещо подобно. Празните приказки не бяха по вкусана Учиха, но той разбираше напълно, че не може да очаква от хората да се съобразяват с неговото асоциално поведение и реакции, за това си беше наложил да пренебрегва и търпи чуждия говор:
- Сега съм тук - заяви спокойно той и втренчи очи във задната страна на високата яка на наметалото на човека пред себе си.- Казах ти още тогава, че няма да работя за теб, но ще помагам, когато е необходимо.
Самият Саске се налгаше да прави същото в момента - напомняне на стар и вече отминал момент и пресъздаването му, зада припомни нещо очевидно и вече повтаряно многократно на магьосника пред него.
- Сега съм тук. Какво има?

29 Re: Някъде около Мистик - 20.10.2013 on Чет 22 Яну 2015, 01:19

Irridius Ar. Dreadmaster

avatar
Саске беше студен и неприветлив, това го знаех сам. Макар че трябваше да призная, че за първи път усещах подобно нетърпение в гласа му. Когато чакаше враг или дебнеше жертва, той беше непоклатим като котка пред кафезана канарче. Сега обаче ми се струваше изнервен и недоволен, сякаш нямаше търпение да се махне от мен и да започне задачата или просто да го оставят на мира и да си прави, каквото си прявят там нинджите от Коноха.
- Точно ти ми трябваш - обясних простичко, - Ще се постарая да не ти отнемам много време.
Замълчах и облизах устни. Напълно съзнавах, че това, което щях да кажа на Саске сега беше важно и вероятно го интересуваше много, сигурно го интересуваше повече от всички останали в целия град:
- Чувал ли си за Зодиакалните ключове?
Най-после събрах сили да се обърна и да погледна събеседника си в очите. Радвах се, ченебяхме в бойна ситуация. Можех да понеса неговия нормален, тъмен поглед, но онези червени зеници, които имаше, когато се биеше, можеха да накрат и по-корави мъже от мен да потреперят. Не казвам, че се страхувах от Саске, но той определено беше в челните места в списъка с хора, които не исках да имам проблеми или да имам за врагове.

30 Re: Някъде около Мистик - 20.10.2013 on Чет 22 Яну 2015, 01:42

Sasuke Uchiha

avatar
Саске не отделяше очи от погледа на Дредмастър. Магьосникът можеше да впечатлява, макар и да не можеше да се каже дали наистина беше толкова силен. Саске можеше да усети волята за живот, горяща зад тези теменужени зеници. Напомняше му за Наруто, но имаше прекалено силен интелектуален блясък в очит на Дред, за да сравнявам двамата. Такъв мъж можеше да се окаже незаменим в битка, но и опасен противник. Саске все ощ нразбиаше напълно начинана манипулиране на чакрата в този свят, наричана тук магия.
- Никга не съм чувал за зодиакални ключове. - каза простичко младият Учиха. Прост въпрос и прост отговор. Макар Дред да си падаше по тегленето на локуми колкото и всеки друг досадник в този свят, поне се стараеше да се стикова по мислене и реакции със Саске. Можеше да е начин за предразполагане, можеше да е споделена непризън към плямпнето на глупости, но независимо кое от тях беше, беше черта, достойна за уважение.
- Но знам, че зодияка тук е малко по-различен от този, който знам. Предполагам, че става дума за вашия, а не за моя зодиак, нали?

31 Re: Някъде около Мистик - 20.10.2013 on Чет 22 Яну 2015, 04:30

Irridius Ar. Dreadmaster

avatar
Кимнах спокойно. Харесваше ми, че схващаше бързо. Именно такъв поглед върху нещата беше нужен, за да взимаш решения в полицията.
- Става дума за един вид... магия. - започнах бавно, понежене познавах добре материята, освен това небях на ясно до колко мога да разчитам, че самия Саске е на ясно с употребата на тази сила, - Зодиакът ни се състои от 12 зодиакални знака, наречени а отделни съзвездия. Понеже съзвездията са символи на отделни митични създания и личности, се е появил нов вид магия. Небесната магия е умение да се манипулира звезден дух, като бива призоваван чрез специален ключ,направен от злато, сребро, бронз или платина.
Замислено се втренчих пред себе си. Саске може би щеше да разбере начина ни на мислене, но не можех да гарантирам, че няма да го объркам, ядосам или накарам да се съмнява дали не го баламосвам. Често бях попадал на случай, когато хората не ме разбират и често, ако не всеки път, това довеждаше до негативно отношение от страна и на двете страни.

32 Re: Някъде около Мистик - 20.10.2013 on Чет 22 Яну 2015, 04:45

Sasuke Uchiha

avatar
Намръщен, младият Учиха се замисли над думите на магьосника. Звучеше доста познато, като техника. Може би употребата на магия не беше толкова по-различна като механизъм, в сравнение с употребата на чакра.
- Следователно - отвъна също така бавно Саске, - прилича до известна степен на призоваването в моя свят. Някой нинджи сключват духовен договор с животни. Обикновено те са също интелигентни и помагат при проследяване или в битка, в зависимост от вида на животното и стила на действие на човека, който е сключил договор със съответното животно.
Момчето бавно подмина по-високия и сух мъжи застана рамо до рамо с него, но загледано над града.
- Да разбирам ли, че тези ключове ти дават възможност да призоваваш не животни, а духове, отговарящи на зодиакалния знак или съзвездие, което символизират?

33 Re: Някъде около Мистик - 20.10.2013 on Чет 22 Яну 2015, 04:57

Irridius Ar. Dreadmaster

avatar
Изглежда момчето схващаше идеята. Доволен, че сме избегнали неловката ситуация и тишината, аз ставах все по-уверен в резултата на разговора ни. С поолекнало сърце, аз погледнах профила на загледания в града Саске.
- Точно така. Само че до колкото знам, самият ти използваш символи отсвоя зодиак, за да правиш своите... техники.
Събрах длани пред гърдите си и сплетох пръсти, обърквайки ги нелепо, в опита си да изобразя някой от ръчните символи, които бщх виждал младият шиноби да използва, за да рави заклинанията си... тоест техниките си.
- Ти самия разчиташ ли на определен вид духове, за да правиш техниките си?

34 Re: Някъде около Мистик - 20.10.2013 on Пет 23 Яну 2015, 01:02

Sasuke Uchiha

avatar
Замислено поклатил глава, Саске не местеше поглед от града. Това градче растеше със всеки изминал ден. И създанията в него също. Вампири, върколаци и други, изглеждащи като грешки в изчисленията на нечии незаконни експерименти... Всички тези чудовищни създания идваха тук. Дали самият Саске не беше едно от тях? Може би за този свят... Саске също беше изрод. Дали по някаква неведома сила, може би вид Илюзия... Ганджутсу? Всички, които бяха различни бяха насочвани именно към това място. Сякаш беше огромен вид застрашително хранилище... резерват?
- Не и до колкото на мен ми е известно - каза след кратка пауза младият Шиноби. - Нашите символи просто позволяват духовната ни енергия и физическата ни жизнена сила да се смесят и да се нарекат консумативна Чакра. Чрез Чакрата, човек се научава да създава техниките си, а във вашия случай - заклинания.
Момчето премести поглед към мъжа до себе си и стисна зъби:
- Нали не си ме повикал тук, просто за да си говорим за разликите между Нинджутсу и Магията, нали? Защото ако е само това, аз имам много по-важни неща за правене от това да седя тук и да си чеша езика.
Честно казано, само с тези думи, Саске беше убил прекалено много време. не можеше да си позволи да губи повече обаче. Не и при дадените условия.

35 Re: Някъде около Мистик - 20.10.2013 on Пет 23 Яну 2015, 01:12

Irridius Ar. Dreadmaster

avatar
Вдигнах примирително ръце и се обърнах в посоката, в която гледаше Саске. Точно сега щях да му предложа нещо важно и полезно за него, надявам се това да го накара да се поотпусне и да спре да нервничи и да се зъби.
- Просто бях любопитен - казах спокойно, напълно съзнавайки, че човека до мен е малко по-нервен от необходимото. - Говорех за Зодиакалните ключове. 12-те ключа са златни, специални и призовават изключително могъщи магически духове. Говоря за това, че наскоро намерих няколко свитъка с ръкописи, описващи Небесната магия. Според тях, може да се отвори порта до друг свят, ако всичките 12 ключа се съберат на едно място.
Настъпи мълчание. Не можех да разбера дали Саске е заинтригува и иска да научи повече, чакайки да продължа, или вече беше престанал да слуша и просто продължаваше да стои до мен, просто защото нямаше нищо по-добро за правене.
- Понеже знам, че ти имаш вземане-даване със зодиакални символи, за правенето на заклинания... искам да кажа техники. И понеже идваш, може би от друг свят... мислех, че може би знаеш нещо за това, което съществува от другата страна.
Отново замълчах, усещайки ясно, че губя все повече почва под краката си в този разговор. Поне се надявах да не си иде без да каже и дума. Имах нужда от информация.

36 Re: Някъде около Мистик - 20.10.2013 on Пет 23 Яну 2015, 01:24

Sasuke Uchiha

avatar
Младият шиноби мълчеше. Не можеше да повярва, че се налага да слуша толкова дълги приказки. На моменти наистина започваше да се съмнява в интелекта на хората във този град. Но не можеше ад отрече, че в думите му има логика. Ами ако самият Саске се беше прехвърлил в този свят, използвайки именно такава порта? Или именно тази? Дали Дредмастър всъщност не му предлагаше възможност да се върне у дома?
Момчето се постара да не му проличи, че е развълнуван. Идеята, че може отново да се завърне в своя дом, където Нинджутсу беше единствената мистична енергия, където можеше да разбере и да се справи със всичко, както преди. Беше чудесна идея и щеше да е срамно да пропусне такава възможност.
- Смяташ, че тези ключове идват от моя свят? - попита тихо младият нинджа.

37 Re: Някъде около Мистик - 20.10.2013 on Пет 23 Яну 2015, 01:35

Irridius Ar. Dreadmaster

avatar
Изглежда младежът схващаше идеята. щеше да е добре да започне да играе отборно и да помага. Особено, щом виждаше в това собствена изгода в задачата, можех да разчитам да имам пълната му подкрепа. Всичко, което се искаше, беше да насоча момчето в правилната посока и той сам щеше да се включи в битката по собствено желание.
Бавно скръстих ръце на гърдите си и погледнах рошавата прическа на Саске.
- Напълно е възможно. Но също е възможно това да се окаже провал и само да е легенда. В магията много неща звучат смислени и се оказват измислица от край до край. Много често невъзможни неща са напълно реални. Не може да се каже със сигурност. Но ако има портал, аз искам да знам дали този портал води до твоя свят. Защото съм учен, макар и елегантно облечен. И защото съм достатъчно умен, че да знам, че искаш да се прибереш у дома.
Устните ми се извиха в самодоволно усмивка и продължих да дълбая с поглед темето на Саске:
- А ти искаш да се върнеш в другия свят, нали, Саске Учиха? искаш да си идеш у дома, в свят, който ти е познат и който ще ти позволи отново да бъдеш на върха на хранителната верига...

38 Re: Някъде около Мистик - 20.10.2013 on Пет 23 Яну 2015, 01:43

Sasuke Uchiha

avatar
Момчето изсумтя, макар че приличаше повече на изсъскване. Не искаше да му напомнят, кой командва сега парада, нито да му напомнят, че в Мистик Таун имаше хора, които можеха да го настигнат и дори подминат по сила, просто, защото Шаринган не можеше да копира или следи магията. Тук Саске не беше силен като в света си.
- А това теб какво те грее?
Гласът на момчето потрепери, от части от срам, от части от гняв. Не искаше да си признае, че го е страх от Мистик Таун и от създанията живеещи в него. Гордостта не му позволяваше да си признае подобно нещо. А още по-срамно и неприятно беше, че очевидно Дредмастър го знаеше и дори не го използваше срещу Саске, за да го принуди да участва в мисията. Вместо това оставяше самият Саске да "избере" да участва, напълно обезоръжавайки момчето и то без дори да прави и намек или крачка. Беше крайно неприятно... не, направо беше унизително. Беше почти жалко.
Саске стисна зъби и вдигна рязко нагоре. Неволно очите му грейнаха в червено. Шаринган сияеше ярко и застрашително, като два зловещи въглена на лицето на момчето.
- Добре - изръмжа то сприхаво, - Ще участвам. Ще ти помогна да намериш тези ключове.

Sponsored content


Предишната тема Следващата тема Върнете се в началото  Съобщение [Страница 2 от 2]

Иди на страница : Previous  1, 2

Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите