Добре дошли в Мистик Таун!
Създайте ваш герой от сериал, филм, книга или измислен и се потопете в приказния свят на градчето ни. Запишете се в училище, изкарайте всички курсове за професия, създавайте и се забавлявайте заедно с нас! Творете и печелете от конкурсите на нашите партньорни издателства. Тук вие сте това, което искате да бъдете!
Приятна игра!
Translator

Вход

Забравих си паролата!BG TOP
BGtop
Icon
Icon
Icon
Icon
Poll

Имате ли пари за книги или разчитате на безплатните бройки от форуми/сайтове?

39% 39% [ 28 ]
36% 36% [ 26 ]
25% 25% [ 18 ]
0% 0% [ 0 ]

Общо гласове : 72

Последно онлайн
Пазарска количка

Гост това е твоята пазарска количка, използвай я за пазаруване от магазина.

Втора употреба

РекламацииTop posting users this month


You are not connected. Please login or register

Предишната тема Следващата тема Go down  Съобщение [Страница 1 от 1]

Мел Евънс

avatar


„Недосегаем“, Кристиян Малинов

„Недосегаем“ е първия роман на Кристиян Малинов. Издаден е от издателство „ Либра Скорп“ и скоро ще излезе неговото продължение - „Прераждане“.

Кристиян Малинов е млад автор- не само, защото „Недосегаем“ е първата му книжна рожба, а и защото той е едва на 17 години. Посвещава книгата си на любимата си изпълнителка, Лейди Гага, която го вдъхновява непрекъснато и е неговия пример в живота.

Главния герой в книгата „Недосегаем“, Крис Колт, изгубва родителите си по време на самолетна катастрофа. Останал сирак, той се пренася да живее при по-големия си брат. И сякаш всичко не е достатъчно съмнително, когато и брат му среща смъртта, а един странен, но много привлекателен (по мое мнение) вампир се появява, за да покани Крис Колт в Академията на Безсмъртните...На пръв поглед познат сюжет, но не точно. Кристиян несъмнено е почерпил вдъхновение от попкултурата, от романи, които всички сме чели, но това, което отличава „Недосегаем“ от фентъзи романите не е сюжета му, а начина на разказване. Крис е добър разказвач и това си личи. По страниците на романа му оживяват герои, които лесно могат да бъдат превъплътени в образи. Това ги прави близки до читателя, прави го съпричастен с историята на главния герой.
Точно сега се сещам за една изключително силна и тежка глава от книгата, тази, в която главния герой се опитва да потуши смъртта на брат си и си спомням колко тежка ми беше, как не исках да продължа нататък и оставих книгата. Просто защото беше тъжна, отчаяна част от книгата и моментите, описани в нея бяха толкова живи, истински и сериозни, че се чувствах така, все едно Крис Колт е пред мен и върши всичко, описано в книгата, а аз не мога да му помогна...
Определено любим герой ми стана Ксандър. Крис Колт е твърде много Кристиян Малинов (дори по негови думи), докато Ксандър е по-скоро прекрасния, но отритнат войн, който не е свикнал на нормално приятелско отношение. С чисто сърце мога да кажа, че сцените с Ксандър са ми любими, защото във всяка нова сцена успявах да намеря нещо, което да ме натъжи, да ме развълнува. В края на книгата дори малко подсмръкнах. И да, определено много й се ядосвах на тази книга, не само заради случващото се, а и заради всичко, което ми остана неясно.
Хубавото на тази книга е и, че не дава отговори на всички въпроси, които се пораждат у читателя. Макар и тийн роман, тя все пак подбужда към въпроси, свързани със смисъла на живота. Ако си недосегаем, колко неуязвим всъщност си, при положение, че не ти е останал нито един жив роднина? И как се е появила дарбата на Крис Колт?
Не бих могла да отговоря на това, колкото и да искам, защото мисля, че тези отговори все още са в ръцете на автора. Но съм сигурна, че всеки тийнейджър ще намери нещо за себе си в „Недосегаем“ - било заради историята, заради вампирите или поне от любопитство.Luhan

avatar
Ох. Само като видях темата и не се стърпях да не коментирам.
Просто аз се гордея с Крис. Не мога и да не се похваля, че Кристиян е един от най-добрите ми приятели и мой съученик. Дори днес още от вратата като ме видя и ми се похвали, че днес (18.10.2013)е пристигнала втората част на "Недосегаем", "Прераждане."
Книгата, сюжета... Всичко е уникално. Аз бях живият свидетел на създаването на книгата, защото много пъти съм прикривала Крис от учителите когато тайно пишеше в часовете поредната глава. Явно всичко си е заслужавало, защото той направи нещо уникално.
Пожелавам много успехи на Крис в начинанието му. И съм сигурна, че ще успее.

Предишната тема Следващата тема Върнете се в началото  Съобщение [Страница 1 от 1]

Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите