Добре дошли в Мистик Таун!
Създайте ваш герой от сериал, филм, книга или измислен и се потопете в приказния свят на градчето ни. Запишете се в училище, изкарайте всички курсове за професия, създавайте и се забавлявайте заедно с нас! Творете и печелете от конкурсите на нашите партньорни издателства. Тук вие сте това, което искате да бъдете!
Приятна игра!
Translator

Вход

Забравих си паролата!BG TOP
BGtop
Icon
Icon
Icon
Icon
Poll

Имате ли пари за книги или разчитате на безплатните бройки от форуми/сайтове?

38% 38% [ 27 ]
37% 37% [ 26 ]
25% 25% [ 18 ]
0% 0% [ 0 ]

Общо гласове : 71

Последно онлайн
Пазарска количка

Гост това е твоята пазарска количка, използвай я за пазаруване от магазина.

Втора употреба

РекламацииTop posting users this month


You are not connected. Please login or register

Иди на страница : 1, 2  Next

Предишната тема Следващата тема Go down  Съобщение [Страница 1 от 2]

1 Мистик Таун - 1995 on Нед 30 Мар 2014, 01:47

Luhan

avatar
Лухан бе едва на пет и те първа опознаваше света. Малкото вълче не познаваше никого, а вече от седмици живееше сам на улицата. Родителите му и останалите му роднини бяха избито, но като по чудо той се бе спасил и сега се луташе безцелно из прашните улици.
Бе обиколил няколко магазина и сергии и умоляваше хората да го подслонят в дома си, но всички се плашеха и му отказваха. Дори един мъж го наби с метлата на жена си.
Сега Лухан седеше свит в ъгъла до старата хлебарница и гледаше с жален поглед околните.
Изведнъж един мъж привлече погледа му. Бе слаб, висок с тъмна коса и носеше дълга перелина. Вълчето се изплаши, но пред мъжа прикри страха си.
- Извинете, но имате ли място за мен? Нека дойда с вас господине.

2 Re: Мистик Таун - 1995 on Нед 30 Мар 2014, 02:14

Irridius Ar. Dreadmaster

avatar
Преравях наоколо. Тази част от града беше нещо като Харлем за Ню Йорк. Прерових наоколо, защото именно такива места привличаха вниманието на противника. Внезапно от позицията си можех да почувствам присъствие на нещо особено. Беше нещо различно от обикновен предмет или създание.
Внезапно нещо се лепна за мен. Беше... човече. Дете може би. Изгледах го озадачено, сякаш виждах особен вид насекомо в колекция на някой хербаризатор.
- Ъ? - изгъгнах озадачено. - Това е...
После коленичих и погледнах детето право в очите. Нещото, което търсех, буквално се беше втурнало в ръцете ми. Огледах дребосъчето после с леко кисело изражение, което всички възрастни получаваха когато не знаеха как да говорят с децата.
- Кой си ти? - попитах с леко режещ глас.

3 Re: Мистик Таун - 1995 on Нед 30 Мар 2014, 02:21

Luhan

avatar
- Аз... Аз се казва Лухан господине.. От китайски името ми се превежда сърна. Майка ми казваше, че когато съм бил заченат е видя една красива сърна и е решила да ме кръсти на нея, а когато поотраснах ми, каза че въобще не е сгрешила защото наистина приличам на малка сърничка. Господине, аз съм просто едно бедно сираче. Ще ме приберете ли у дома си?
Лухан гледаше мъжа с огромните си кафяви очи пълни с надежди и молби. Някак си този мъж му вдъхваше увереност и сигурност, която в останалите не откриваше. Усещаше, че само тук ще успее да се измъкне от жалкия си и окаян живот и един ден може би ще успее да стане нещо. Само, че в момента бе нищо и за да сбъдне мечтата си трябваше да накара този мъж да го вземе под крилото си.

4 Re: Мистик Таун - 1995 on Нед 30 Мар 2014, 02:35

Irridius Ar. Dreadmaster

avatar
Леко ми трепна едното око, докато го слушах. Наистина, очите му приличаха на сърнешки, но това беше красиво... за момиченце. Може би трябваше да се радвам, че аз намерих момчето, а не някой педофил. Вдигнах рамене и хванах момчето за ръката.
- Добре тогава - промърморих и се изправих - Ела с мен. Това не е място за малко дете.
Бавно поех към външната страна на улицата и преминах настрани по тротоара. Трябваше да се изнижа колкото мога по-далеч от това място, преди да е са ме забелязали. Или момчето.
- Добре Лухан... - проговорих, водейки детето - Я ми кажи... ти как се озова тук?

5 Re: Мистик Таун - 1995 on Нед 30 Мар 2014, 02:40

Luhan

avatar
- Просто вървях. Когато силите ми свършиха просто спрях тук. Нямам родители или роднини, при които да остана. Всички бяха избити от ловците на вълци. Господине, аз съм прокълнат. Така ми казват хората. Прокълнат ли съм наистина?
Момчето се зачуди дали да покаже какво има напредвид пред мъжа, но реши на този етап да не го прави. По-късно може би щеше да се превърне в малкото бяло вълче, което е и да му покаже дългата снежнобяла пухкава опашка, с която много се гордееше.
- Във вашият дом ли отиваме, господине?

6 Re: Мистик Таун - 1995 on Нед 30 Мар 2014, 02:51

Irridius Ar. Dreadmaster

avatar
Продължих бавно напред, като се стараех да изглеждам спокоен.
- Ловци на вълци? - трепнах и го стрелнах с очи, - Говориш, че си прокълнат?
Изглежда намекваше за върколашкото проклятие. Не беше логично да се преследва семейство. Ловците изглежда не знаеха за реформата. Върколаците, които не живееха в кланове или глутници отказваха да се приобщят към човешката раса, а малкото семейства, които все още съществуваха като самостоятелни единици бяха живо чудо. Но тях не ги преследваха. Беше забранено, неписано правило при ловците. Върколаците представляваха разумни същества и единственият начин да бъдат избивани е при самозащита. В противен случай си беше престъпление. Като обявяване на война. И ако върколаците обявяха война на човечеството, хората, които не са запознати с Ликантропите, лишените от магия и знания, щяха да паднат жертва на безмилостните им атаки.
- Не мисля, че си прокълнат. Но ще ти го обясня след малко. Отиваме на едно място... чакай малко...

7 Re: Мистик Таун - 1995 on Нед 30 Мар 2014, 03:03

Luhan

avatar
Лухан слушаше внимателно какво му казва мъжа и попиваше всяка негова дума. Следеше внимателно всеки негов жест и накъдето отидеше той на там и Лухан.
- Господине, тези хора дали ще искат да убият и мен? Аз не съм направил нищо. Бях на двора и си играех когато те дойдоха. Там имаше много кръв. Скрих се в гората докато си отидат и тогава си тръгнах. Те запалиха и къщата ни. Много ме е страх.
Момчето започна да протреперва само от спомените за тогава и бе готово да се вкопчи в пелерината на мъжа само и само да открие утеха.

8 Re: Мистик Таун - 1995 on Нед 30 Мар 2014, 03:17

Irridius Ar. Dreadmaster

avatar
Най-после излезнахме от този квартал и по един широк булевард подхванахме към моста. Момчето звучеше отчаяно. За това спях и коленичих, за да изравним погледи.
- Стегни се - заповядах му с мек глас, почти кадифен, - Сълзите няма да ти помогнат. Ще се погрижа за теб... и ще те скрия. Нали си чувал, когато вашите са ти казвали, че не могат да ти обяснят нещо, защото видиш ли, някой неща децата не разбират. И причината да убият вашите е именно такава.
Изправих се и взех кльощавото дете на ръце.
- Хайде да се разберем така. Аз ще те заведа на безопасно място и ако не плачеш по пътя, ще ти обясня как стоят нещата.

9 Re: Мистик Таун - 1995 on Нед 30 Мар 2014, 03:27

Luhan

avatar
Лухан кимна леко с глава и прегърна мъжа. Вгледа се в очите му. Имаха странен виолетов цвят. Защо имаха такъв цвят?
- Вие не сте човек.
Момчето не задаваше въпрос, а отбелязваше.
- За това ли ме взехте с вас? Вие като мен ли сте?
Русокоското мина с малките си пръстчета по скулите на мъжа и продължи да се взира в очите му.
- Имате хубави очи, но са изпълнени с толкова самота.

10 Re: Мистик Таун - 1995 on Нед 30 Мар 2014, 03:39

Irridius Ar. Dreadmaster

avatar
Нервно изгледах момчето, докато излезнахме на моста. Беше един от онези застрашителни и все пак величествени здания в стила на Голдън гейт Бридж.
- Леко с изказванията, Лухчо - подметнах намръщено, докато го слушах. Не че толкова ме притесняваше, просто не ми беше приятно да говорят за очите ми. По средата на моста спрях до една от масивните колони и погледнах нагоре към съоръжението, изградено от метал и стоманени въжета. Огледах колоната и опипах със свободната си ръка метала и бетона.
- Аз съм едновременно като теб и напълно различен. Ще видиш...
Внезапно се чу меко изщракване като от закопчаването на копче тик-так. Част от стената пред нас се вдлъбна и измести в страни. Доволен от резултата, се намъкнах вътре, заедно с товара си и остави да се затвори зад нас порталът. Вътре беше тъмно като в кучи... дом.

11 Re: Мистик Таун - 1995 on Нед 30 Мар 2014, 03:43

Luhan

avatar
- Какво е това място? Домът ви?
Лухан оглеждаше мястото. Въпреки тъмнината той виждаше добре помещението. Според него мястото бе красиво. Продължи да оглежда, но все пак гледаше да не пречи на мъжа.
- Ту е приятно.
Момчето гледаше в захлас, но все пак не спираше да мисли за очите на мъжа и за неговия коментар на въпроса на Лухан.

12 Re: Мистик Таун - 1995 on Нед 30 Мар 2014, 03:48

Irridius Ar. Dreadmaster

avatar
Помещението беше тъмно като в рог. Как беше видял как изглежда. Чу се изпрукване и след малко по стените грейнаха няколко газени лампи, зареждани, кой знае с какво. Ако се вгледаш в тях обаче,виждаш мъничките кристалчета, закрепени вътре, бели като сняг. Мястото беше със сводест таван и спираловидна стълба водеща до върха на мостовата колона. Наоколо имаше няколко маси, обсипани със свитъци, системи от свързани със стъклени и метални тръби колби, парчета кристал, големи по педя, фигури, изрисувани с цветен тебешир, няколко книги и предмети, служещи за астрономически наблюдения и изчисления.
- Доста зряло се изразяваш за дете. - подхвърлих, като оставих детето на земята - На колко си? И мерси за комплимента, само да кажа, че това не е точно мое...

13 Re: Мистик Таун - 1995 on Нед 30 Мар 2014, 03:57

Luhan

avatar
- Само на пет години съм, господине.
Винаги натъртваше на това господине. Родителите му го бяха учили, че ако иска помощ от някой трябва да му говори с уважение, за да го впечатли и да го накара да му помогне.
- Господине, какво значи да алфа. Татко, каза че аз съм специален вид алфа, който се ражда веднъж на милион години. Аз не знам какво е това. Той, каза че ще ми обясни когато поотрасна, но той умря и сега няма кой да ми каже какво значи това. Онези мъже също търсеха някаква древна алфа. Мен ли са имали предвид? Онези мъже мен ли са търсели?

14 Re: Мистик Таун - 1995 on Нед 30 Мар 2014, 04:08

Irridius Ar. Dreadmaster

avatar
Облизах устни и вдигнах вежди. Понякога човек затъва до шията. Значи момчето беше алфа? Лошо. Много неприятно. Децата първо, дрънкаха всичко, понякога си измисляха, но понякога казваха истината. И сега беше такъв момент.
- Баща ти е казвал, че си алфа. Добре, да видим сами за какво става дума. Не бива да вярваш само на моите думи.
Заведох го до една от стените, напълно покрити от рафтове и стелажи с книги. Изтеглих тежък том, в кафява, все още леко космата кожа и запрелиствах:
- Върколаците се делят на три степени в йерархията на своите глутници. Алфа, Бета, гама. Наименованията са получили от буквите в гръцката азбука. Алфа са водачите, бета под-водачите, гама-редовите вълци.
Прелистих до една съответна страница и посочих графика.
- Има обаче легенда, че един вид Алфа, легендарните Алфа, са нещо като кралско семейство сред вълците. Водач на всички алфа, обединител на глутниците и клановете.

15 Re: Мистик Таун - 1995 on Нед 30 Мар 2014, 04:13

Luhan

avatar
- Какво значи това?
Момчето се приближи плахо до мъжа и надникна в книгата.
- Колко красиво са изписани всички букви, а и картинките са много красиви. Този вълк от листа прилича на мен. Искате ли да ви покажа, господине? Татко, каза че заради специалния си вид не ми трябва пълнолуние и мога да се превръщам когато си пожелая. Искате ли да видите? Аз обичам меката си бяла опашчица и меките си бели пъргави лапички. Много са красиви. Зимата дори спя така. По-топло ми е.

16 Re: Мистик Таун - 1995 on Нед 30 Мар 2014, 04:31

Irridius Ar. Dreadmaster

avatar
Потреперих в леко озадачение и нещо друго, което не исках да обсъждам. Погледнах картината. На всякъде пишеше, че върколаците ще бъдат водени от един вълк, бял като зимата, която е домът на вълците. А това тук, беше едно доста глезено обединителче на глутниците. Дали нещо не грешаха писанията? Не можеш да очакваш, че страховити бесни глутници, като например Боен Вой или Ледените планински вълци, ще се навият да следват някой, който казва лапички и опашчица.
- Ъм, даааа... проточих несигурно и прибрах книгата на мястото ѝ. Трябваше да прием,че все пак момчето беше едва на пет години. Предполагам, че не бива да учиш пет годишен да бъде смъртоносен убиец и прочие. ВЪздъхнах и погледнах малкото:
- Добре, покажи ми.

17 Re: Мистик Таун - 1995 on Нед 30 Мар 2014, 04:41

Luhan

avatar
Лухан се зарадва когато мъжа пожела да види меката му бяла козинка. Отдръпна се малко от мъжа и притвори очи. Само за миг от малко пет годишно момче пред мъжа със странните очи застана на четири лапи не много едър снежно бял вълк с изкрящи сини очи. Вълка се приближи до мъжа и отърка муцуната си в ръцете му и започна да го души. Когато му омръзна това започна да го обикаля, но когато и това му омръзна обиколи стаята и просто се сви на топка в единия ъгъл. Вълкът бе сложил глава на дебелата си пухкава опашка и гледаше с интерес мъжа. Очакваше всеки негов жест, всяка негова дума. Когато видя, че мъжа просто го гледа и не казва нищо се върна до него и отново се превърна в малкото момченце.
- Е, не е ли пухкава и мека? Толкова ми е приятно с нея.

18 Re: Мистик Таун - 1995 on Нед 30 Мар 2014, 04:55

Irridius Ar. Dreadmaster

avatar
Поклатих глава и седнах на ръба на една от масите.
- Добре, вече знаем, че си голяма работа. - подхвърлих аз, докато потривах с два пръста мястото между очите си. - ХУбаво, ще станеш нещо голямо, но мен ме притеснява друго. Хората, които знаят тази легенда са много ограничен брой. А дори да е вярно, и ловците да са го научили... защо ще рискуват да изкарват гнева на вълците на яве? Ако нападнат и осакатят семейство на легендарен алфа... това си е като да си вкараш тотален автогол. Направо плачат да започнат междувидова война.
Втренчих се в момчето. Можеше това да е действие на трета страна, някой може би искаш да види как върколаци и хора се избиват като бесни. Звучеше логично... и ужасно притеснително.

19 Re: Мистик Таун - 1995 on Нед 30 Мар 2014, 05:00

Luhan

avatar
- Притеснен сте. Аз ли ви притесних? Не исках.
Момчето се поклони извинително, отново се превърна във вълк и се сви в ъгъла като зарови муцунка в козината си. От време на време поглеждаше мъжа, но не смееше да помръдне или да издаде звук. Остави го на спокойствие.
Не бе усетил кога се бе унесъл, но когато се събуди вече бе минало привечер. Това значеше само едно.. Бе проспал целия ден. Огледа се, но мъжа никъде не се виждаше, а момчето бе много гладно, че чак имаше чувството, че цяла крава може да погълне.
Отново върна човешката си форма, изправи се от земята и затърси мъжа.

20 Re: Мистик Таун - 1995 on Нед 30 Мар 2014, 05:17

Irridius Ar. Dreadmaster

avatar
Момчето се беше унесло. Сигурно беше уморено, а кучешкият му наклон, пардон, вълчия му наклон, беше го приучил да спи дори на пода. Добре поне, че беше чисто наоколо. Въздъхнах и приготвих храна. Малко сандвичи, бяха лесни за приготвяне... добре де, поръчване. Стърчах на покрива на зданието, чакайки поръчката, когато момчето се появи.
- Какво има? - попитах, когато то се появи с най-стреснатия вид на света. - Не ме ли надуши, че идвам насам?
Изглежда външният вид на вълк не даваше непременно умението на способен следотърсач. По-добре. Не ми се искаше, да души по мен цял ден, чудейки се какво е това или онова.
Вдигнах ръце нагоре и подвикнах:
- Не се плаши, вечерята е почти тук.

21 Re: Мистик Таун - 1995 on Нед 30 Мар 2014, 05:21

Luhan

avatar
- Вечеря? Какво ще ядем? Мама за вечеря винаги приготвяше храни с много месо. Винаги имаше поне по-една печена патица, кокошка или друго пернато, което се изпича по-лесно. За рождените ми дни печеше дори цяла крава. Аз обичам да ям много.
Момчето седна мирно до мъжа и се загледа в същата посока, в която и той.
- Какво гледате?

22 Re: Мистик Таун - 1995 on Нед 30 Мар 2014, 05:44

Irridius Ar. Dreadmaster

avatar
И то дойде. Голяма кошница или картонен кашон, със знака на местната кухня. Беше нещо като негласно споразумение между местните ресторанти и магическото общество. Можеш така да поръчаш храна, че да пристигне по всевъзможни начини. Предимно по въздушна поща със съдействието на местните гаргойли.
И така, вечерята пристигна. Едри пържоли, няколко ребърца, флейки. Можеш да поръчаш всичко, което се иска от теб, само трябва да посочиш биологичния вид, който ще храниш. Така вампирите получаваха пържолите си ектра кървави, а върколаците получавах достатъчно мръвки,ч е да потопиш самолетоносач с тях.
- Набивай - обявих простичко, отваряйки белия капак и силна струя пара се издигна във вечерния въздух.

23 Re: Мистик Таун - 1995 on Нед 30 Мар 2014, 05:55

Luhan

avatar
- Ммм... Ухае много хубаво, въпреки че месото не е от най-прясното. Това прасе е било заклано преди цяла седмица.
Въпреки това момчето не се мусеше на храната, а с готовност я взе и започна да се храни. Наистина му се услаждаше и нормално. Не бе ял от няколко дни и ако сега му предложеха цяла крава щеше за по-малко от половин час да я е погълнал цялата.
Засити отчасти апетита си и се потупа по коремчето.
- Ах, беше много вкусно. Благодаря ви, че ме подслонихте в дома си и ме нахранихте с храната си. Вие сте наистина добър човек.

24 Re: Мистик Таун - 1995 on Нед 30 Мар 2014, 06:05

Irridius Ar. Dreadmaster

avatar
Гледах го как тъпче. Поне апетита беше вълчи. Може би такъв водач беше знак за подобна глутница. В бъдеще ни чака върколашка раса от домашни вълчета, които опустват хладилници.
- Кид, стегни се - измърморих недоволно, - Светът е скапано място. Добре е да бъдеш благодарен, но трябва винаги да си подозрителен. Сега да видим.
Втренчих се в него с лукав пламък и подхванах:
- Кажи ми, помниш ли как изглеждаха тези, които дойдоха за да ви нападнат.
Гласът ми премина в кадифено мек нюанс, като ръкавица, която покрива носа и устата преди да задушат някого до смърт.

25 Re: Мистик Таун - 1995 on Нед 30 Мар 2014, 06:10

Luhan

avatar
- Не господине. Не успях да ги видя. Бях прекалено изплашен и се криех в гората. Само знам, че бяха повече от десет на брой и бяха много едри мъже.
Само като си ги припомни и Лухан потрепери. Не искаше да се връща към тези спомени, но ако спомените му помогнат на мъжа да ми открие щеше да даде всичко от себе си.
- Единия имаше татуировка на дракон на дясната ръка. Видях я, защото бе с блуза без ръкав.

Sponsored content


Предишната тема Следващата тема Върнете се в началото  Съобщение [Страница 1 от 2]

Иди на страница : 1, 2  Next

Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите